Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Peelingująca maseczka z orzechami

10 obranych orzechów rozgnieć w moździerzu i zalej ciepłym mlekiem, by powstała gęsta papka. Dodaj 2 łyżki miodu, wymieszaj i zaczekaj, aż orzechy napęcznieją, około 10 minut. Gotową maseczkę nakładaj na twarz i dekolt.

Reklama

Pozostaw na 10 minut, a następnie delikatnymi kolistymi ruchami masuj skórę twarzy i szyi, wykonując peeling. Na koniec spłucz ciepłą wodą. Maseczka jest idealna do skóry tłustej, mieszanej i normalnej. Skórę wrażliwą może podrażnić.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Krem, podkład, puder – im więcej warstw, tym skóra jest gorzej dotleniona. Zwłaszcza tłusta. Które kosmetyki nie zatykają porów? więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.